به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی عصر چهارشنبه در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: برداشت آب صنایع از زاینده رود با انتقال آب دریای عمان به اصفهان به اتمام میرسد.
وی بیان داشت: ۸۰ درصد آب کشور با روش غرقابی صرف کشاورزی میشود که باید تجدید نظر شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در عرصه پرتو دهی شاهد یک کم کاری ۶۰ ساله هستیم که هم اکنون برای ورود به زندگی مردم گام بزرگی برداشته شده که کمکی به امنیت غذایی و سلامت جامعه شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ما باید در فضای مجازی بازدید از نظافت سرویس بهداشتی را به عنوان یک دستاورد دولت سیزدهم از زبان وزیر میراث بشنویم اما دستاوردهای هستهای دولت در فضای مجازی و رسانهها قابل مشاهده نیست و این ضعف کاری دولت سیزدهم است، افزود: ما از یک وضعیت بسته، نوآوری باز و درهای باز را سیاست خود قرار دادیم و رشد ۶۰۰ درصدی در این عرصه داشتیم در راستای این سیاست استان به استان نمایشگاه زدیم و اقدام به ساخت فیلم و سریال در فضای مجازی کردیم و اگر هنوز جوانهایی چون شما این موضوع را لمس نکردید قطعاً ضعف ما است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا بازدارندگی از ساخت بمب اتم داریم و مثل کره شمالی اقدام به ساخت بمب نمیکنیم، گفت: ما یک کشور اسلامی هستیم که قانون ما بر اساس احکام اسلامی تدوین شده نه منفعت حزبی و گروهی و خاندانی و صرفاً منافع ملی را مدنظر قرار میدهیم و نمیتوان بمبی تولید کرد که کشتار جمعی به دنبال دارد. مهمترین ظرفیت جمهوری اسلامی ایران مردم کشور و پیوند آنها با حاکمیت است.
وی با بیان اینکه مکتب ما مکتب انسان ساز است و شرافت ما را تضمین میکند و اجازه نمیدهد کشتار جمعی انجام دهیم و ساخت بمب از سوی مقام معظم رهبری حرام اعلام شده است، اضافه کرد: بیش از ۳۰ سال است که در حوزه صنایع دفاعی خدمت میکنم و حق نداریم انسان بی گناهی را هدف قرار دهیم و باید به گونهای ساخته شود که تنها همان نقطه را هدف قرار دهد.
وی بیان داشت: بمب هستهای اثراتش در زندگی مردم بر جای میماند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران بدون ساخت بمب هستهای اعتبار بین المللی دارد و در فضا و دریا با اقتدار حرکت میکنیم و به امنیت پایدار دست یافتیم.
وی نیز در پاسخ به این سوال که چند درصد انرژی برق کشور از انرژِی هستهای است و چرا ما هنوز مشکل کمبود برق داریم؟ ادامه داد: در حال حاضر تنها یک نیروگاه هستهای در کشور داریم و تعدادی هم در دست اقدام است برنامه توسعه نیروگاههای هستهای سرعت پایینی دارد و به دلایلی سرعت لازم را ندارد و تولید ۲۰ هزار مگاوات را برنامه ریزی و طراحی مهندسی آن را آغاز کردیم و ۱۰۰۰ مگاوات هدف ما است که در صورت تأمین مالی بدون وقفه به آن دست خواهیم یافت.
رئیس سازمان انرژی هستهای نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر ایران در حوزه انرژی هستهای در منطقه صاحب رتبه اول است چرا بزرگترین آب شیرین کن منطقه و دنیا در عربستان واقع شده است، اضافه کرد: هیچ آب شیرین کن هستهای در دنیا نیست که در کنار راکتور هستهای فعالیت کند، اگر هست همچون عربستان از فناوری معکوس بهره برده، همان کاری که ما شروع کردیم، بیشترین حجم آب شیرین کنها دنیا در منطقه خلیج فارس و دریای عمان و دریای سرخ است و اگر ما تاکنون از چنین فناوری استفاده نکردیم و در این حوزه دچار عقب ماندگی هستیم به این دلیل است که سیاست طی دولتهای مختلف مبنی بر استفاده از ذخایر آبی سطحی و ارضی کشور است.
وی گفت: اگر امروز برای نخستین بار اقدام به فناوری آب شیرین کن برای دریای عمان و انتقال به اصفهان داریم بخاطر مطالبه مردمی بوده است هرچند در گذشته در ابعاد کوچک مقیاس داشتیم.
اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که چه زمانی میشود که دستاوردهای هستهای را در زندگی مردم ببنیم زیرا با توجه به موفقیتهای که اعلام میشود خیلی در حوزه برق و پزشکی تأثیرات ان را ندیدیم همانگونه که دستگاه پت اسکن در اصفهان نداریم، ادامه داد: تا سال ۱۴۰۰ تنها ۶ پت اسکن در کشور داشتیم و امروز به ۱۵ عدد رسیده است و نسبت به سرانه کم است.
نظر شما